MEHANSKA VENTILACIJA

Dihanje je niz procesov, ki omogočajo vstop in izstop zraka iz pljuč, kar nam omogoča, da izkoristimo kisik iz ozračja in izločimo ogljikov dioksid, ki nastane s celično presnovo. Za tovrstno izmenjavo plinov je pomembno, da v alveole v pljučih pride dovolj zraka, obenem pa morajo dihalni sistem in dihalne mišice delovati pravilno. 

Pri številnih boleznih, ki prizadenejo dihala, živčni sistem in mišice skeletnega sistema, ter kot posledica hude poškodbe lahko pride do izgube sposobnosti podpiranja dihalnega sistema, kar privede do prekinitve dihanja

Mehanska ventilacija se uporablja za podporo dihanju s pomočjo naprave, ki pomaga pri respiraciji. Uporablja se pri bolnikih, ki sami od sebe ne morejo dihati.

Predstavlja dragoceno obliko podpornega zdravljenja in je lahko celo življenjskega pomena. Mehansko ventilacijo lahko izvajamo med bolnišnično oskrbo, lahko pa jo v primeru kronične prekinitve dihanja predpišemo tudi bolnikom na domu. 

Z leti smo razvili različne metode in tehnike umetne mehanske ventilacije. Železna pljuča iz preteklosti so sedaj nadomestili najsodobnejši mehanski ventilatorji s pozitivnim tlakom.
 

Area Terapeutica

    

Metode mehanske ventilacije

Glede na bolnikovo stanje se lahko uporabijo različni pristopi ventilacije:

Ventilacija s podporo tlaka: ko bolnik diha, ventilator zagotovi raven pozitivnega tlaka, ki omogoča podporo fazi vdiha.

Pomožna ventilacija: ventilator se uskladi z bolnikovim samostojnim dihanjem in tako zagotavlja optimalen dihalni cikel.

Nadzirana ventilacija: ventilator deluje neodvisno od bolnikovega dihanja in uravnava vsako posamezno fazo. Uporablja se, na primer, pri živčno-mišičnih boleznih, kot sta distrofija in bolezen motoričnega nevrona, ki povzročata paralizo dihalnih mišic.

 

Responsive Image

Zakaj izbrati našo storitev?
 

Že vrsto let smo zavezani skrbi za kronične bolnike na mehanskih ventilatorjih v domačem okolju. Nadzor nad bolnikovo kronično boleznijo za nas ne pomeni le dobave mehanske ventilacijske naprave, ki ustreza njegovim potrebam, temveč pomeni tudi celovito skrb za posameznika. Najsodobnejše tehnologije združujemo z veščinami in človeško toplino našega vrhunsko usposobljenega tehničnega in medicinskega osebja, ki usposablja in spremlja negovalce pri težki nalogi domače oskrbe oseb z boleznimi, ki smo jih do nedavnega lahko zdravili zgolj v bolnišnicah.